Ősbemutatót tartott a Kettőspont Színház és Spirituális Ügynökség: az elmúlt egy év belső vívódásaira reflektáló Likvidátor, a felszámoló című dráma Zoltán Áron főszereplésével debütált Formanek Csaba rendezésében.

Június 15-én tartották a három felvonásos darab premierjét, amely most június 26-án és 27-én újra látható lesz a kulturális ügynökség Ráday utcai játszóhelyén. A darab írója és rendezője, Formanek Csaba a középkori moralitás műfaját gondolta újra, és helyezte mai környezetbe. Főhőse, a hóbortos Olivér egy napon elbizonytalanodik, hogy hány éves és hogy vajon van-e felesége. Közben álmaiban egy titokzatos alak, a Likvidátor látogatja meg, és listákat készít az emlékeiről. Olivér útnak ered, hogy gyógymódot találjon háborgó tudatállapotára, és hogy megszabaduljon a nyomában lihegő felszámolótól.

Olivér szerepében a Vígszínház Junior Prima díjas színművésze, Zoltán Áron látható, partnerei mások mellett Bodor Géza, Takács Zalán, Pusztai Luca és Vajda Kristóf. Az előadás zenei világáért Hoppál Mihály BassPoetry, díszletéért pedig Debreczeni Imre felelt. A darab szerzője és rendezője is egy személyben Formanek Csaba.

Kiemelt kép: Jelenet a Likvidátor, a felszámoló című darabból (Fotó: Fekete Attila)