A Katona József Színház mindig is élen járt abban, hogy előadásaival fontos társadalmi kérdésekre és problémákra reflektáljon. Most azonban nem csak a színpadról hívják fel a környezettudatosság fontosságára a figyelmet, hanem ők maguk is számos változtatást vezetnek be a teátrumba, hogy ezzel is csökkentsék a társulat ökológiai lábnyomát.

A színház előterében látható óriási K: logó például stabilizált mohaszőnyeg bevonatot kapott, tehát a megszokott piros színről a tegnapi naptól zöldre váltott. Ezen felül minimalizálják az egyszerhasználatos műanyagokat a K:antinban és a művészbüfében is, szelektív hulladékgyűjtó tartályok kerültek kihelyezésre, illetve fokozatosan csökkentik a papíralapú szórólapok mennyiségét is, ezeket modern digitális megoldásokkal helyettesítik majd.

A Katona József Színház csatlakozott a 10 millió FA civil közösség Hagyd élni – élni hagy elnevezésű pályázatához is, melynek keretében olyan terveket várnak a hagydelni@gmail.com e-mail címre vagy a Dynamo Bike and Bake címére (1053 Budapest, Képíró utca 6.) november 25-ig, amelyek alternatív megoldásokat kínálnak az ünnepi célú fakivágás helyett. A győztes tervet a színház megvalósítja és december 6-tól előcsarnokában kiállítja. A sajtótájékoztatón sort kerül továbbá a teátrum stratégiai partnerének, a MINI első nagyvárosokba tervezett 100%-ban elektromos meghajtású modelljének, a MINI Cooper SE bemutatójára is.

Kiemelt kép: Maciej Galant a BMW Magyarország ügyvezető igazgatója és Máté Gábor (Fotó: Szokodi Bea)