December 28-án, 21:25 perces kezdéssel sugározza az M5 csatorna Brandon Thomas, Aldobolyi Nagy György és Szenes Iván zenés vígjátékát, a Charley nénjét. A Szolnoki Szigligeti Színház előadását Molnár László rendezésében mutatták be, idén az ünnepekkor pedig a tévénézőkhöz is eljut ez a minden színházi rekordot megdöntő komédia.

Az 1892-es londoni ősbemutató óta több mint félmilliószor játszották el a Charley nénjét, melyet hazánkban először 1897-ben láthatott a közönség. Nagy sikereket azonban az 1928-as felújítása és Csortos Gyula főszereplésével ért el a darab, mely 1970-ben kapott újult erőre Aldobolyi Nagy György és Szenes Iván frissen zengő, fülbemászó, napi slágerként dúdolható betétdalainak köszönhetően.

„Jack és Charley szerelmes diákok Oxfordban, akik imádottjaikkal csak gardedám társaságában találkozhatnak. Erre a célra kapóra jönne Charley Dél-Amerikába szakadt nagynénje, ő azonban késik, ezért a fiatalemberek egy barátjukat öltöztetik fel és mutatják be a lányoknak, mint Donna Lucia d’Alvadorezt. Minden remekül alakul mindaddig, amíg az igazi tanti meg nem érkezik” – írják a színlapon.

A főbb szerepekben Harna Péter (Lord Frank Babberley), Barabás Botond (Jack Topplebee), Dósa Mátyás (Charley Wykeham), Karczag Ferenc (Sir Francis Topplebee), Gyöngyössy Katalin (Donna Lucia d’Alvadorez), Horváth Gábor (Stephen Spittigue), Molnár Nikolett (Kitty Verdum), Jankovics Anna (Annie Spittigue), Kertész Marcella (Ella Delehay), Mészáros István (Brasett) és Ónodi Gábor (Kertész) látható. A karmester Tassonyi Zsolt volt.

Kiemelt kép: Jelenet a Charley nénje című előadásból (fotó: Szolnoki Szigligeti Színház)