Az Örkény Színház idei első bemutatója, a WINTERREISE olvasópróbái már el is kezdődtek. Egy színész, egy zenész, egy szoba. Ebben a szobában találkozik és feszül egymásnak az Y generáció önemésztő magányossága, és az európai kultúra egyik fő melankólia-toposza: Schubert Téli utazás-dalciklusa.

Az elmúlt időszakban sokan megtapasztalhatták, milyen saját magunkkal szembenézni a négy fal között. Megfigyelhették, hogyan hajszolják bele magukat a kétségek és a félelmek örvényébe. Az ember úgy járkál fel-alá szobájában, a virtuális térben és önnönmagában ugyanazon a kitaposott úton, mint a tigris a ketrecében, a sarkon észrevétlenül mindig lehorzsolva homlokát.

A produkciót előadja Borsi-Balogh Máté, rendező: Tarnóczi Jakab, látványtervező: Devich Botond, zenei vezető: Kákonyi Árpád, énektanár: Murányi Márta, a rendező munkatársa, ügyelő: Dávid Áron.

A premiert eredetileg február 26-ra tervezte a játszóhely, a járványügyi veszélyhelyzet miatt azonban az új időpontról később adnak tájékoztatást.

Részletek a teátrum honlapján olvashatók.

Kiemelt kép: jelenet az olvasópróbából (Fotó: Znamenák István)