A héten megtartották Varga Zsófia és Tarnóczi Jakab egyelőre Szépkilátás munkacímen futó darabjának olvasópróbáját a Zenthe Ferenc Színházban. A zenés darab ősbemutatóként érkezik Salgótarjánra május 27-én.

Egy magyarországi kisváros vulkánja újra működésbe lép, füstfelhők szállnak fel a kráterből. A felhők közül különböző korok alakjai bontakoznak ki: mindenkori városlakók, akik felkeresik a hegyet, mert vigasztalást várnak, a végítélettől félnek, áldozatot akarnak bemutatni, pénzt akarnak csinálni, az életüket gyászolják vagy magukat ünneplik. Politikusok, geológusok, kisiskolások, házaspárok, szeretők, őslények és boszorkányok. Személyes kisvárosi történetek, helyi legendák és mesék vezetett improvizációként egyetlen, de több szálon futó abszurd drámát alkotnak.

A produkcióban Albert Péter, Bocskai Virág, Bozó Andrea, Hege Veronika, Hunyadi Máté, Kaszás Gergő, Kecskés Alexisz, Kocsis Pál, Litauszky Lilla, Mikecz Estilla, Móczár Bence, Mohácsi Norbert, Simon Kata és Vándor Éva lép színpadra. A zenét Hunyadi Máté és Bencsik Levente szerezte, a darabot Tarnóczi Jakab, a Katona József Színház rendezője (Leláncolt Prométheusz, Bánk bán, Isten, haza család, Melancholy Rooms) állítja színpadra, akinek Az eltört korsó és az Amit akartok után ez lesz a harmadik munkája Salgótarjánban.

Kiemelt kép: Tarnóczi Jakab (Fotó: Komka Péter)