A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház sajtótájékoztató keretében rántotta le a leplet a 2022/23-as évad némely bemutatójáról, valamint kihirdették a Rózsakert Szabadtéri Színpad nyári műsorát is.

A Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán az évad első bemutatójának rendezője Keszég László lesz, aki már visszatérő művésznek számít Nyíregyházán. Most a nagy sikerű Spamalot musicalt állítja színpadra, amelyet az angol abszurd humor legendás képviselői, a Magyarországon is népszerű Monty Python csoport tagjai dolgoztak át zenés darabbá ikonikus filmjük, a Gyalog galopp nyomán. A musical 2005-ös New Yorki-i bemutatója után tizennégy Tony jelölést kapott, melyek közül hármat el is nyert. A nyíregyházi társulat közönségkedvencei, Gulácsi Tamás, Rák Zoltán, Nagyidai Gergő, Dézsi Darinka mellett igazi kuriózum, hogy Mészáros Árpád Zsolt és Hide the Pain Harold is feltűnik a produkcióban. A darab előbemutatójára június 11-én kerül sor a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, szeptembertől pedig a kőszínházban lesz látható a musical. Az évadban egy másik zenés sikerdarab és híres adaptáció is repertoárra kerül: a Kapj el, ha tudsz! című musicalt Horváth Illés, a teátrum művészeti vezetője viszi színre, a főszerepben Jenővári Miklóst, lllyés Ákost és Mészáros Árpád Zsoltot is láthatják a nézők.

Jelenet a Rövidzárlat (Black Comedy) című darabból (fotó: Veres 1 Színház)

A Krúdy Kamara új programja egy másik zenés előadással veszi kezdetét: a Jó estét nyár, jó estét szerelem fordulatos, torokszorító darabja, Presser Gábor nagyszerű dallamai már több generáció szívébe lopták be magukat. A Rózsakert Szabadtéri Színpadon – a főbb szerepekben Tar Dániellel és Ténai Petrával június 17-én, 18-án és 20-án tekinthetik meg a darabot a romantikus nyári esték szerelmesei. Szente Vajk Legénybúcsúját a premier óta minden alkalommal teltházzal játssza a színház, így nem maradhat ki augusztus 13-án a szabadtéri előadások sorából a Nagy Sándor rendező nevével fémjelzett darab sem, Gulyás Attila és Gulácsi Tamás főszereplésével.

Vendégelőadások is színesítik a szabadtéri előadások palettáját. Július 1-én a Veres1 Színház bohózata, a Rövidzárlat szerepel, Nagy Sándor rendezésében, többek között Csonka András és Kerekes József főszereplésével. Július 22-én pedig Huszka Jenő és Szilágyi László Sissi, a magyar királyné című operettje kápráztatja el a közönséget. Természetesen további produkciókkal is készülnek a szervezők, ezekre a későbbiek során derül fény.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Móricz Zsigmond Színház 2022-es nyári szezonjának sajtótájékoztatójáról (Fotó: Móricz Zsigmond Színház)