Felfedező címmel indított ismeretterjesztő sorozatot a Budapesti Fesztiválzenekar: a rövid videókon túl színezőkkel, kvíz-, memória- és hangszerfelismerő játékokkal is várják a kicsiket és nagyokat a honlapjukon.

Úgy tartják, hogy ha az ember minden nap hallgat egy kis zenét, énekel, esetleg még hangszert is a vesz a kezébe, hogy játsszon valamit, sokkal könnyebben fog menni a választékos beszéd, a nyelvtanulás, sőt a muzsika abban is segít, hogy felszabadítsuk a kreativitásunkat, és igazán szárnyalni tudjon a fantáziánk. A Budapesti Fesztiválzenekar szeretné, hogy minél jobban megismerhessék az emberek a klasszikus zene kincseit ezért új interaktív, zenés felfedezőtúrára invitálják a gyerekeket.

Az Eliza, a zenenyomozó című, háromrészes sorozatban Sodró Eliza színésznő vállalta a Fesztiválzenekar kihívását, hogy megértse, hogyan működik a klasszikus zene, milyenek a hangszerek, mitől szól szépen a zenekar és mi a dolga a karmesternek. Az online Kakaókoncerteken Fischer Iván és Illési Erika kalauzolja el a kicsiket és nagyokat a zene világába beavató meséikkel. A Zenevár varázslatos történeteken és csodás zenéken keresztül izgalmakkal teli kalandokra hívja a gyerekeket, a Hangszerkóstoló pedig a hangszerek csodás világáról mesél abszolút közérthető módon.

A videók, valamint az egyéb játékok a Budapesti Fesztiválzenekar oldalán érhetőek el.

Kiemelt kép: Sodró Eliza (Fotó: Radnóti Miklós Színház)