Június 12-től egészen nyár végig sokszínű programkínálattal, többek között abszurd komédiával, musicalprodukciókkal, valamint opera- és népzenei előadásokkal várják az érdeklődőket a Benczúr Kerti Estéken.

A programsorozat Karafiáth Orsolya és Bella Máté Macskadémon című abszurd komédiájával vette kezdetét, Gergye Krisztián rendezésében Mester Viktória, Szemenyei János, Nádasy Erika, Mertz Tibor és Mátyássy Bence, valamint maga a szerző, Karafiáth Orsolya lép színpadra. Június 19-én Kocsák Tibor, Várkonyi Mátyás és Borsi László kötetlen formában kalauzolják végig a közönséget a magyar és külföldi musicalek világában a Rock Színháztól napjainkig. A Musical Klub júniusi estjének két sztárja Janza Kata és Földes Tamás lesz, akik többek között tréfás és humoros improvizációkat is előadnak. A Benczúr Ház ad otthont a Budapesti Operettszínház színművészei, Bordás Barbara és Kékkovács Mara vezetésével megvalósuló, Mutasd magad! elnevezésű, ötnapos kreatív tábornak június 19-23. között, amelyben a zenés gyermekdarabokkal, más országok meséivel és zeneirodalmával ismerkednek a résztvevők. Június 27-én Mozart egyik legkedveltebb operája, a Don Giovanni kerül a színpadra az Erkel Operastúdió növendékeinek előadásában.

Júliusban sem maradunk opera nélkül: Rost Andrea PályaStart Mesterkurzusának résztvevői tavaly nagy sikerrel játszották a Zeneakadémián a Figaro házassága szcenírozott koncertváltozatát Béres Attila rendezésében, július 10-én pedig a Benczúr Kerti Estéken is bemutatkoznak. 18-án a Hot Jazz Band zenészei adnak koncertet, majd augusztus 1-jén Jazzkívánságműsorral várja a közönséget a Sárik Péter trió és Falusi Mariann. Augusztus 7-én Szűcs Gabi énekesnő Szervét Tibor kommentárjaival kiegészített, Szeretők és feleségek című zenés estjén a két népszerű színnművész a 20. század első felének zenéin és írásos emlékein, naplórészleteken, önéletrajzi vallomásokon keresztül, swing- és mainstream jazz alapokon olyan legendás női előadókat idéznek meg, mint Marilyn Monroe, Karády Katalin, Marlene Dietrich és Nina Simone.

A Halmos Béla Program jóvoltából idén nyáron öt népzenei programmal is találkozhat a nagyközönség: július 19-én a Times New Roman lemezbemutató koncertje, július 26-án a Magos Együttes produkciója, augusztus 9-én a Bokros Trió Borbély Mihállyal és Kertész Ákossal kiegészülve, majd augusztus 23-án Tímár Sára, augusztus 30-án pedig a Pósfa zenekar várja az érdeklődőket. 

Bővebb információk a programokról a Benczúr Ház weboldalon találhatók.

Kiemelt kép: Sárik Péter Trió (Fotó: Opus Jazz Club)