A Babérkoszorú-díjas Zalán Tibor, kortárs magyar író a Rózsavölgyi Szalon felkérésére írta meg legújabb darabját, El kell mondanom címmel, amelyet októbertől láthat majd a közönség a teátrumban.

A fiktív családi történetben egy negyvenes férfi kései útkeresésén keresztül üzen a múlt a jelennek. A férfi élete közepén megakad, az eseményeket mások irányítják helyette, és nem tudja hogyan tovább. Nem érti miért lett ilyen az élete, és milyen okok vezettek idáig. Ahhoz viszont, hogy felfejtse kudarcának hátterét, fel kell tárnia családja múltját, a titkokat és az elhallgatásokat. A főhőst kérdések sora foglalkoztatja, köztük az is, hogy hogyan lehet úgy túlélni, hogy a társadalom folyamatosan azt érzékelteti vele: értéktelen, felesleges, mert nincs családja, nincs semmije.

A készülő előadás első olvasópróbáját június 21-én tartották, ahol Zalán Tibor azt mondta művével kapcsolatban: „Én elgondolkodtatni akarom az olvasóimat, a nézőket, érzelmeket, érzéseket megnyitni bennük.” A darabot Őze Áron rendezi, a szerepeket pedig Ágoston Péter, Kútvölgyi Erzsébet, Cserna Antal, Fekete Linda, Auksz Éva, Ozsgyáni Mihály és Sipos Imre játsszák majd. Az előadás bemutatója 2020. októberében várható.

Kiemelt kép: Fekete Linda, Auksz Éva és Kútvölgyi Erzsébet (Fotó: Gordon Eszter)