A Kvártélyház Szabadtéri Színház idén Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián népszerű musicaljét, A Pál utcai fiúkat mutatta be saját produkciójaként. Az előadás különlegessége, hogy a kaposvári egyetem Rippl-Rónai Művészeti Intézetének hallgatói, illetve a Zalai Táncegyüttes néptáncosai közül kerültek ki a grund őrzői és a vörösingesek.

Molnár Ferenc klasszikusát Tampagábor Kornél rendezte, a másod- és harmadéves színművészhallgatók munkáját tanáruk és mentoruk, Uray Péter segítette. Nemecsek, Boka és Geréb legendás figuráját is a növendékek formálták meg, név szerint Szentgyörgyi Dániel, Balaskó Bence és Csabai Csongor.A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagjai ezúttal sem hiányoznak a színpadról, a Kvártélyházban örökös tagnak számító Hertelendy Attila mellett Ticz András is színpadra áll, Janó, a Grund őre, illetve Áts Feri szerepében.

A Pál utcai fiúk díszletét Mészáros Tibor, jelmezeit Szőke Julianna jegyzi, a koreográfiáért Kósa Ruben, a Zalai Táncegyüttes vezetője felelt. Eredetileg nyolc estén keresztül játszották volna a darabot, ám a nagy érdeklődésre való tekintettel plusz előadást is beiktattak a szervezők.

Kiemelt kép: Jelenet az előadásból (Fotó: Pezzetta Umberto)