Will Calhoun, a Jóbarátok egyik írójának komédiáját mutatja be hamarosan az Orlai Produkciós Iroda társulata. A január 30-án a gödöllői Művészetek Házában debütáló Balkon kilátással című darab rengeteg humorral fogalmazza meg az emberi játszmák változatos és hol vérre menő, hol röhejes természetrajzát. Az előadás rendezője a Jászai Mari-díjas Kocsis Gergely.

A helyszín két egymásra néző erkély. Az egyiken Alvin, aki képtelen felvenni a ritmust a világgal, ezért inkább elszigeteli magát és lakásába zárkózva találja meg a vágyott nyugalmat, könyvekkel és sportközvetítésekkel. A szemben levőn azonban egyszer csak megjelenik a lehengerlően vidám és rendíthetetlen Karen, és a világ máris újból kézzel fogható közelségbe férkőzik. Összecsap két szemben álló nézőpont, férfi és nő, optimista és pesszimista, Jin és Jang. Azt pedig már mi is jól tudjuk, milyen, amikor nem léphetünk egymáshoz másfél méternél közelebb.

Az előadás látványvilágát Kálmán Eszter álmodta meg, a szövegkönyvet Zöldi Gergely jegyzi, a zenét Mátyássy Szabolcs szerezte. A három főszereplőt Péter Kata, Ötvös András és Ficzere Béla alakítják.

Kiemelt kép: A Balkon kilátással című színdarab alkotói az olvasópróbán (Fotó: Orlai Produkciós Iroda)