December végén kezdték meg az Ódry Színpad újabb bemutatójának próbáit. A Vas utcában található játszóhelyen Nagy Péter István negyedéves fizikai színházi koreográfus-rendező szakos hallgató állítja színpadra az Octopus, avagy Szent György és a Sárkány históriája című Weöres-drámát.

Az író Szent György legendájából egy egész fiktív, ősi világot bont ki ebben a művében. „A barbárság, a dekadencia, a forradalom, a kereszténység és római birodalmi gondolatok kavarognak együtt az Octopusban, amelyben hatalmas a filozofikus sík és az életszerű, gyakran naturalisztikus ábrázolás közti feszültség. Az Észak-Afrikában játszódó történetben óriási ellentmondások feszülnek nemcsak az emberek vagy kultúrák között, de az egyes emberekben is” — így ismertetik a drámát a 2002-ben megjelent kötet fülszövegén.

Az előadás szerepeiben Krisztik Csaba, Horkay Barnabás, Hajdu Tibor, Pallag Márton, Sütő András, Barna Lilla, Gyulai-Zékány István, Ténai Petra, Herman Flóra, Pálya Pompónia, Molnár G. Nóra és Hevesi László lesz látható. Nagy Péter István rendezővel Devich Botond, Sándor Júlia és ifj. Balázs Elemér dolgozik együtt. Az Octopus bemutatója február 28-án 19 órakor lesz az Ódry Színpadon.