A Baltazár Színház a lehető legaktuálisabb témát választotta új előadásához, melynek bemutatóját november 14-én tartják a teátrumban. A világot tartó oszlopok a közös értékeinket jelentik: a hitet, a szabadságot, egymás szeretetét vagy a természet tiszteletét, melyekről sokszor joggal érezzük úgy, hogy ezek az értékek hiánycikkek a XXI. század társadalmaiban.

A társulat kérdésfelvetése az, milyen problémákkal küzd az emberiség a jelenben. Azonban a Baltazár Színház előadása többre vállalkozik, mint hogy felmutassa az őket foglalkoztató problémákat. Az előadás különlegessége, hogy a színház négy rendezője (Elek Dóra, Farkas Dorka, Kováts Kriszta és Réti-Harmath Olívia) közösen dolgozott rajta, ezzel a munkafolyamatban is modellezve a közös értékteremtésre való törekvést.

Közben a színház társulata új taggal is bővült, Klabacsek Dániellel, aki ebben az előadásban lép először színpadra. Részt vesznek a produkcióban vendégművészek is: Básti Andrea és Felföldy György tanárként és színészként már évek óta erősíti a Baltazár Színház csapatát, míg Formán Bálintot és Keresztes Sándort első alkalommal láthatja itt a közönség. A produkció további különlegessége, hogy Keresztes Anna, a Baltazár színésznője első alkalommal lép közösen színpadra édesapjával, Keresztes Sándorral. A zenéért Szirtes Edina Mókus, a látványért pedig Kiss Gabriella felel. A darabot Vörös István írta.

 Kiemelt kép: A világot tartó oszlopok színlapja (Fotó: Baltazár Színház)