Szeptember 5-én Voices of Budapest címmel indul új zenei eseménysorozat Budapesten. Az ősz első öt szombatján különböző helyszíneken tartanak ingyenes mini koncerteket.

Szeptember 5. és október 3. között minden szombaton Budapest közterein kamaraformációk zenéjét hallgathatják meg az arra sétálók, mintegy hangulati aláfestésként, a koncertek műfajilag is illeszkednek a helyszínek jellegéhez. Az ingyenes mini előadásokra több idősávban, az egyes tereken mindig két, rögtön egymást követő alkalommal kerül sor. „A Voices of Budapest koncertsorozatot azzal a céllal hoztuk létre, hogy megmutassuk, milyen színes és szerteágazó a vokális zenekultúra ma is Magyarországon. A zene „nemzetközi nyelvén” szólunk (énekelünk) mindenkihez: kicsikhez és nagyokhoz, budapestiekhez és vidékiekhez, magyarokhoz és hazánkba látogató külföldiekhez, mert Kodály országában közös hitvallásunk: Legyen a Zene Mindenkié!” – mondta el Fülöp Zsuzsanna operaénekesnő, a projekt ötletgazdája és művészeti vezetője.

Első alkalommal a közönség először sanzonokat hallgathat 10:30 és 11:30 között a Várkert Bazár Gloriettjénél, amit klezmer muzsika követ fél egytől a Madách téren, Klein Judit és a Haverim előadásában. A Városháza parkban két különböző műfaj is képviselteti magát: délután kettőtől a Folkfonics dallamai csendülnek fel a Főváros turisztikai szervezete által felépített Hütte előtt, 15:30 és 16:30 között pedig ismert operettdarabok hangzanak el. Az első szombati programsorozatot operabetétek zárják a Szépművészeti Múzeum előtt, 16:30 órai kezdettel.

A Voices of Budapest Budapest Főváros és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ támogatásával valósul meg. A közreműködők között olyan művészeket köszönthetünk többek között, mint Frankó Tünde, Fülöp Zsuzsanna, Szilágyi Éva, Sudár Gyöngyvér, Busa Tamás, Egri László, Káldi András (operaénekesek), Klein Judit (énekesnő), Bardóczy Attila (színművész), Turcsányi Janka, Mezei Pál (zongoraművészek), Veér Csongor (hegedűművész) vagy Berec Péter (tangóharmonika-művész).

Kiemelt kép: Klein Judit (fotó: Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ)