Megkezdődött a Werk Akadémia színházi menedzser hallgató osztályának Hamlet for You című vizsgaelőadásának próbafolyamata. Shakespeare örökérvényű szövegének feldolgozása Sebastian Seidel kortárs német drámaíró által került új megvilágításba, amely Keresztfalvi-Behrmann Mariann fordításában most először lesz látható Magyarországon.

A Szarka János rendezésében létrejövő előadás alapját Seidel drámája szerint két munkanélküli színész alkotói vágya hívja életre, akik ketten akarják eljátszani az eredeti darab összes szerepét – nagy fantáziával és improvizációs tehetséggel, valamint a közönség aktív közreműködésével végül sikerül létrehozni a darabot, amelyben a komikum mellett Shakespeare-ről és a korabeli színházról is megtudunk ezt-azt. A két fiatal művész szerepében Koroknai Sándor és Kazári András mutatkozik be.

A próbák során az alkotók inspiráló légkörben osztják meg egymással és a menedzser hallgatókkal számos ötletüket, amelyeket felhasználva egy igazán friss, tartalmában ugyanakkor örökérvényű értékeket képviselő előadás megszületése várható. Az előadás premierjére június 29-én kerül sor az Eötvös10 kamaratermében.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Hamlet for You (Fotó: Werk Akadémia)