A Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri előadásait idén is online beszélgetéssorozat keretében ismerhetik meg az érdeklődők: a Stahl Judit vezette Szabadtéri Szalon első adása a Holdvilágos éjszakán gálaest művészeivel július 5-én, szerdán 17 órától lesz látható a Fesztivál Facebook-oldalán.

Az idei évadban is Stahl Judit vezeti be a színházkedvelőket a Szegedi Szabadtéri Játékok kulisszái mögé. A 2022-ben Szabadtéri Szalon néven megújult, online „közönségtalálkozó” ezúttal is a Szabadtéri Játékok Facebook-oldalán, élő közvetítés formájában várja majd az érdeklődőket, lehetővé téve, hogy néhány fő helyett az ország vagy akár a világ bármely pontján élő rajongók figyelemmel kísérhessék az elismert műsorvezető és a Fesztivál előadásait képviselő vendégei kötetlen beszélgetéseit.

A Szabadtéri Szalon idén négy alkalommal jelentkezik: elsőként a Holdvilágos éjszakán operett-opera gála alkotói csatlakoznak Stahl Judithoz, és mesélnek az egyedülálló est előkészületeiről. A Reök-palotában felépített stúdióba Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, az est rendezője, és Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház zeneigazgatója, a gála karmestere érkezik, az énekesek közül pedig Rácz Rita és Szélpál Szilveszter teszi tiszteletét a műsorban. Azoknak sem kell azonban szomorkodnia, akik lemaradnának az élő közvetítésről, a felvétel ugyanis a későbbiekben is elérhető marad a Szabadtéri közösségimédia-felületén.

Kiemelt kép: Stahl Judit (Fotó: szeged.hu)