Újra látható lesz a Vissza a Feladónak – önéletrajzi roadmovie a REÖK Stúdiószínpadán. A Charles Bukowski alteregójának „nem túlzottan irodalmi estje” két estén, február 28-án és március 7-én várja az érdeklődőket.

Charles Bukowski amerikai író, költő a 20. századi irodalom egyik fenegyerekeként vált ismertté. A népszerű szerző több mint ezer költeményt, több száz novellát és hat regényt írt, melyek nagy hatással voltak kortársaira, akik gyakran utánozták is Bukowski stílusát. Első regénye a Posta címet viseli, amit állítólag mindössze 3 hét alatt írt meg. Főhőse Chinaski (Bukowski alteregója) tévedésből a postához kerül, ahol a postások mindennapi életét éli, melyet az író egyedülálló humorral dolgoz fel. A Szegedi Nemzeti Színház munkatársai közül is sokan rajonganak a szerzőért. Alkotócsoportjuk, a BukowsKick egyik egyedi hangvételű előadását, a Vissza a Feladónak című „önéletrajzi roadmovie”-t ezúttal a REÖK Stúdiószínpadán tekinthetik meg Bukowski és a szegedi színjátszás kedvelői.

A stand-up comedyre emlékeztető est középpontjában az író „hazai” alteregója, Hank Chinaski kalandos, whiskey-gőzös visszaemlékezése áll. A könnyű munka helyett számtalan bonyodalomba keveredő helyettes postás szabadszájúan humoros történetét a BukowsKick három tagja, Bánvölgyi Tamás, Tóth Ádám és Hajdu Róbert kelti életre egy 60 perces műsor keretében. A Vissza a Feladónak szövegkönyve Pritz Péter fordítása alapján, Miklós Krisztián kreatív író közreműködésével készült, játékmesterként pedig Czene Zoltán járult hozzá az előadás létrejöttéhez. 

Kiemelt kép: Bánvölgyi Tamás, Hajdú Róbert és Tóth Ádám a Vissza a feladónak! című előadásban (Fotó: Kiss Zsuzsanna)