Advent alkalmából az Örkény István Színház felújítja VERS CSAK NEKED elnevezésű akcióját, melynek keretén belül a társulat színészei egy hónapon keresztül minden nap felhívnak egy szerencsés kiválasztottat, akinek elszavalják kedvenc költőjük egyik versét.

A tavaszi karantén ideje alatt, költészet napján indította el először a teátrum ezt a kezdeményezést azzal a céllal, hogy egy kis boldogságot vigyen az otthon töltött szürke hétköznapokba. Most pedig, hogy a színházaknak ismét be kellett zárniuk, és sokan újra a négy fal között töltik idejük legnagyobb részét, a szervezők úgy gondolták, hogy advent alkalmából visszahozzák a tavasszal nagy sikert aratott akciót. „Nézőterünk zárva. Mégis, szeretnénk, ha nézőinknek személyesen adhatnánk valamit: szeretnénk oldani a bezártság érzését, a magányt.” – írja az Örkény István Színház honlapja. Az akció december 6-án veszi kezdetét, és egészen január 6-ig teljesítik majd a színészek a jelentkezők verskívánságait.

Jelentkezni névvel, telefonszámmal és egy kiválasztott dátum megadásával lehet, amikor a hívást fogadni tudja a szerencsés személy. Ezek mellet a feliratkozásnál van lehetőség kiválasztani azt is, hogy melyik költőtől szeretne az illető verset hallani, ám azt, hogy melyik mű fog felcsendülni a telefonon keresztül, azt az adott színész választja ki.

Az online jelentkezés kezdete december 3. este 18 óra. Az akció további részletei és a jelentkezés menete az Örkény Színház honlapján olvashatók.

Kiemelt kép: Az adventi VERS CSAK NEKED akció plakátja (Fotó: Örkény István Színház)