Az elmúlt egy év nagy nélkülözésben telt a kultúraszeretők számára, az Ördögkatlan Fesztivál szervezői most viszont végre örömhírrel szolgálhatnak: tavaly sajnos csak egy jelképes faültetéssel tudták megünnepelni a fesztivált, idén azonban a színházrajongók legnagyobb örömére visszatér a programsorozat.

A szervezők rengeteg meglepetéssel és izgalmas programmal készülnek a nézők számára, hogy ismét együtt ünnepelhessék a kultúrát. Immáron 14. alkalommal tehetjük tiszteletünket a fesztiválon: az Ördögkatlan 2008 óta a magyar művészeti világ egyik fontos programja, rengeteg különböző műfajt tekinthetünk meg rövid idő alatt Baranyában (a fesztivált idén Nagyharsányban, a Vylyan Pincészetben, a Mokos Pincészetben, valamint Beremenden és Villánykövesden tartják). Augusztus 3. és 7. között számtalan színházi előadásra, irodalmi és családi programra, kiállításra és koncertre látogathatunk el: a szervezők széles programkínálattal várják a látogatókat.

Fellép például Péterfy Bori, a VAN filmzenekar, az Esti Kornél, Szabó Balázs Bandája, Dánielfy Gergő és az Utazók, Tompos Kátya, valamint koncertet ad az idei fesztiválsorozat kiemelt vendége, az éppen 21 éves 30Y is.  A színházrajongók sem unatkozhatnak: több izgalmas monodrámát is megtekinthetnek. Érkezik az Orlai Produkciós Iroda Egy német sors című darabja Molnár Piroskával a főszerepben, valamint Grisnik Petra egyszemélyes előadása, a Vera, amely Grecsó Krisztián regénye alapján készült; illetve a CSÁÓ – Stefanovics Angéla körberajzolja magát című darab Stefanovics Angélával. Az Ördögkatlan idei díszvendége Mucsi Zoltán és Scherer Péter társulata, a Nézőművészeti Kft. lesz, akik elhozzák nekünk Kartonpapa című előadásukat. Bemutatóra is sor kerül a Mokos Pincészetben: Szikszai Rémusz rendezésében láthatjuk a Nem baj, majd megérted című előadást, amelyben olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Bánfalvi Eszter vagy Kerekes Éva. A Pannon Tükör kulturális folyóirat szintén sok szeretettel várja a katlanlakókat: irodalmi beszélgetéseket, lapszámbemutatókat terveznek, ahol találkozhatnak Bödőcs Tiborral, Bereményi Gézával és Kukorelly Endrével is.

A fesztivál megemlékezik mindkét védnökéről: Törőcsik Mari tiszteletére augusztus 6-án este Mozart Requiemje hangzik majd el; Cseh Tamás – valamint a magyar film – tisztelői pedig a Cseh Tamás Archívum kiállításai és vetítései során idézhetik meg a zeneszerző munkásságát.

A szervezők külön kérik a katlan látogatóit, hogy érvényes védettségi igazolvánnyal érkezzenek a programokra. A részletes program ezen a linken érhető el.