Júniusban és júliusban egy-egy alkalommal ismét látható lesz a Nemzeti Táncszínházban a PR-Evolution tavaly bemutatott előadása, az Esti koktél, amely könnyed esti kikapcsolódást ígér – és ahogy a szervezők ígérik: a nézőnek kedve támad majd utána verset írni, virágot venni kedvesének, romantikázni a telihold fényében a Duna-parton vagy éppen a Millenáris Parkban.

A történetben a fő szál a szerelemé, de nem hiányzik belőle a csábítás, a féltékenység és a félreértések sorozata sem. Ez utóbbiak sok-sok galibát okoznak, de nem kell félni: természetesen most sem maradhat el a happy end. Az egyórás előadásban a képzelet birodalmába utaznak, ahol a helyzetekből, a történetből különböző hangulatok bontakoznak ki, amikhez kapcsolódóan sokféle helyszínre ellátogatnak a közönséggel együtt az est során. Ezek közül jó néhány ismerős lehet a nézők számára is: ha máshonnan nem, hát álmodozásaikból vagy az újra és újra végignézett kedvenc filmjeikből. Az előadás alapját különféle sanzonok adják: a Vian-sanzonokon át Marlene Dietrich és Edith Piaf dalait is felhasználva igazi finom, romantikus, kávéházi laza hangulat öleli körül a nézőt. A sanzonok mellett magyar írók és költők munkái is felbukkannak az előadás során: Rejtő Jenő, Karinthy Frigyes, Fejes Endre, Szabó Lőrinc és további izgalmas alkotók írásai ihlették a Mester Dávid által hangszerelt a dalokat, amelyeket ő maga vezényel.

Az előadásban Rudisch Boglárka, Sinka Lídia, Vigh Dorottya, Gyugos Dominik, Perjési Patrick és Szabó Áron táncmozdulatait csodálhatjuk meg, Czigány Judit és Reider Péter pedig énekhangjával kápráztatja el a közönséget. A jelmezeket Nemes Nóra tervezte, a darab dramaturgja Fabacsovics Lili, koreográfusa Nemes Zsófia.

Kiemelt kép: Az Esti koktél plakátja (Fotó: Nemzeti Táncszínház)