Több, mint 25 év és több, mint 600 előadás után újra színpadon a S.Ö.R. a 6SZÍN-ben: Kálloy Molnár Péter, Gáspár András és Kálid Artúr ráadásul duplázik a hónapban, ugyanis másik ikonikus előadásuk, a G.Ö.R.CS. is látható lesz.

Kálloy Molnár Péter, Gáspár András és Kálid Artúr 1994-ben a Komédium Színházban mutatta be a Shakespeare Összes Rövidítve (S.Ö.R.) című produkciót, amely magyar színháztörténeti rekordnak számít, mivel nagyon ritka, hogy prózai előadás ilyen sikerszériát éljen meg, az eredeti szereposztással, a mai napig teltházas estekkel. A produkció az évek alatt több játszóhelyen is látható volt: a Komédium után az IBS-be költözött, majd a régi Vidám Színpad és a Centrál Színház következett, 2017-től pedig a 6SZÍN ad otthont az immár 27 éves produkciónak, ahogyan a Görögök Összes Regéi és Cselekedeteinek (G.Ö.R.CS.) is.

A S.Ö.R.-ben Kálloy Molnár Péter, Gáspár András és Kálid Artúr összjátékát főleg improvizáció jellemzi. Aki szereti Shakespeare műveit, és ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy valamennyit megismerje, ám úgy ítéli meg, hogy élete hátralévő része valószínűleg nem lesz elegendő ehhez, cseppet se búslakodjon. Bízza rekeszizmai működtetését a művészekre, akik a nehéz körülmények ellenére (a nézők állandóan közbenevetnek) derekasan végrehajtják a már-már reménytelennek tűnő feladatot: bemutatják a „Komplett Shakespeare”-t.

Kálid Artúr és Gáspár András a S.Ö.R. című előadásban (Fotó: 6SZÍN)

A G.Ö.R.CS.-ben szintén a felhőtlen szórakozásé a főszerep: az egész estés őrület, aminek a címén kívül semmi köze a görögökhöz, egy másfél órás musical-komédia. Témájában más, mint a S.Ö.R., de az előadás szándéka ugyanaz: XXI. századi formanyelv klasszikusokhoz igazítása. A produkcióban megjelennek földönkívüliek, magánkívüliek, a Biblia hősei, de Phil Collins, Hamed, Kokó és Szujó Zoli is.

A S.Ö.R.-t november 6-án és december 20-án, a G.Ö.R.CS.-öt pedig november 30-án láthatja a közönség a 6SZÍN-ben.

Kiemelt kép: Gáspár András és Kálloy Molnár Péter a S.Ö.R. című előadásban (Fotó: 6SZÍN)