Októberben három fővárosi moziban, a Cinema MOM, a Pólus Mozi és a GoBuda Mozi termeiben is láthatják az érdeklődők a Peter Jackson által rendezett, 20 éves, teljes A Gyűrűk Ura-trilógiát.

A filmek bővített változata, teljes körűen digitálisan felújítva és újrafényelve, 4K minőségben, október 6-tól heti bontásban fogják egymást váltani a mozivásznon a hónap során. A nagy sikerű, háromrészes fantasy történet egy nemzetközi újrabemutató sorozat magyarországi megfelelőjeként csak korlátozott ideig lesz megnézhető. A Cinema MOM nézői felirattal, a Pólus Moziba és a GoBuda Moziba látogatók pedig szinkronnal láthatják a filmeket. Október 6-tól kezdve egy héten át mindhárom mozi minden este műsorra tűzi a 2001-es első, A Gyűrű Szövetsége című részt, majd október 13-a után A két torony című második epizód kerül vászonra, végül október 20. és 26. között a trilógia harmadik része, A király visszatér is sorra kerül. Az együttes játékidő mintegy 11 és fél óra. A vetítések 18 óra 15 perckor kezdődnek majd.

A szintén három részre bontott A hobbit digitális munkálatai során már elérhetővé váltak olyan technikák, amelyek az ezredforduló idején még nem álltak rendelkezésre, vagy csak kezdetlegesek voltak, így lehetőség nyílt A Gyűrűk Ura esetében utólag is felhasználni azokat.

Kiemelt kép: A Gyűrűk Ura – A Gyűrű Szövetsége (Fotó: ign.hu)