Harmadszor tér vissza Budapestre, a TRIP Hajó színpadára a BukowsKick formáció a Vissza a feladónak! című egyfelvonásos sztereodrámájukkal.

A BukowsKick csapatát a Szegedi Nemzeti Színház három színésze – Bánvölgyi Tamás, Tóth Ádám és Hajdú Róbert – alapította meg, akik elhivatott rajongói Charles Bukowskinak. A népszerű amerikai író több mint ezer költeményt, több száz novellát és hat regényt írt, melyek nagy hatással voltak kortársaira, akik gyakran utánozták is Bukowski stílusát. Első regénye a Posta címet viseli, amit állítólag mindössze 3 hét alatt írt meg. Főhőse Chinaski (Bukowski alteregója) tévedésből a postához kerül, ahol a postások mindennapi életét éli, melyet az író egyedülálló humorral dolgoz fel.

Ez a regény ihlette meg a Szegedi Nemzeti Színház három Bukowski-rajongó színészét is, hogy végül úgy döntöttek, együtt megcsinálják a Vissza a feladónak! című önálló darabjukat, melyet Pritz Péter fordítása alapján Miklós Krisztián írt színpadra, és Czene Zoltán rendezett meg számukra. Az alkotók „kevert műfajú” előadásként jellemzik darabjukat: egyszerre stand up, önéletrajzi road movie és kocsmaszínházi produkció. Ráadásul a produkció technikájában sem mindennapi, ugyanis a három főszereplőn kívül további színészek is bekapcsolódnak az előadásba egyenesen az éterből, Dancsó Krisztián hangmérnök segítségével.

A BukowsKick formáció Vissza a feladónak! című előadását október 26-án a TRIP Hajó színpadán lehet megnézni, jegyek még kaphatók a helyszín hivatalos honlapján.

Kiemelt kép: Bánvölgyi Tamás, Hajdú Róbert és Tóth Ádám a Vissza a feladónak! című előadásban (Fotó: Kiss Zsuzsanna)