Innovatív módon dolgozza fel William Shakespeare Szentivánéji álom című komédiáját a brit Royal Shakespeare Company. A társulat Dream (Álom) című produkciója a virtuális valóság technológiáját vegyíti a színházzal.

A Royal Shakespeare Company Dream című előadását a tervek szerint tavasszal állították volna színpadra, ám a koronavírus-járvány miatt kénytelenek voltak kitalálni egy alternatív módszert a darab bemutatására. A Stratford-upon-Avon-i székhelyű társulat szerint a produkció a legújabb játék- és színházi technológiákra épül. A nézők táblagépekein, mobiltelefonjaikon vagy a darab honlapján fogják tudni közvetlenül befolyásolni a virtuális erdőben játszódó előadást a világ bármely pontjáról. A darab hét színésze mozgásérzékelőket fog viselni, ami lehetővé teszi, hogy interakcióba lépjenek környezetükkel és az otthon ülő nézőkkel egyaránt.

Az ötven perces online előadásnak a portsmouth-i Guildhall rendezvényközpontban kialakított különleges tér ad otthont március 12. és 20. között. A jegyeket, amelyek biztosítják a közönség számára az interaktív részvételt, hétfőtől lehet lefoglalni, azonban az előadást ingyenesen is meg lehet tekinteni a dream.online weboldalon.

Kiemelt kép: A Dream próba közben (Fotó: Stuart Martin)