A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM)  folyamatosan frissülő digitális tartalmakkal teszi továbbra is láthatóvá kiállításait és gyűjteményeinek anyagait.

A múzeum honlapján, valamint hivatalos Facebook oldalán naprakészen adnak hírt frissülő digitális tartalmaikról. A Choli Daróczi József emlékére rendezett, Isten homorú arcán című kiállításukat kedden Beck Zoltán nyitotta meg – alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez – virtuálisan. Videóüzenete megtalálható a múzeum Facebook oldalán, és az érdeklődők hamarosan a PIM honlapján is betekintést nyerhetnek a tárlatba. A múzeum archív adatbázisából virtuálisan bejárhatóvá tették a honlapon a 2017-ben, Szabó Magda 100. születésnapja alkalmából készült Annyi titkom maradt… című kiállítást és az Önarckép Álarcokban című Arany Jánosnak szentelt tárlatot is.

Sőt, a honlapon mindenki számára elérhetővé tették adatbázisaikat és a PIM által előfizetett adatbázisokhoz és szótárakhoz is elérhetőséget biztosítottak. Youtube csatornájukra folyamatosan kerülnek fel videó- és hanganyagok a korábbi programjaik felvételeiből, és hamarosan a PIM megbízásából készült József Attila-díjas írókkal készült portréfilmek is láthatóak lesznek. Az intézmény Médiatárának archívumából a PIM Spotify podcastján osztanak meg ritka hangfelvételeket. A Pimmédia oldalán továbbá meghallgathatjuk Babits Mihály előadásában az Esti kérdés című versét, vagy felfedezhetjük, hogyan emlékezik vissza Kocsis Zoltán Pilinszkyvel való megismerkedésükre.

Kiemelt kép: Beck Zoltán (fotó: 30Y Facebook oldala/sinco)