Névadója születésének 110. évfordulója alkalmából virtuális kiállítással készül az Örkény István Színház: a tárlatban archív fotók, felvételek és az Örkény-ősbemutatókban szereplő színészekkel, alkotókkal készült interjúk is helyet kapnak.

Az Örkény István (1912-1979) életének és munkásságának emléket állító virtuális kiállítás a teátrum oldalán érhető el. Az online tárlatban a látogatók 360 fokos képek segítségével bejárhatják az Örkény Színház tereit, köztük a kulisszák mögé is betekintést nyerhetnek. A virtuális épületbejárás során a szerző életének és munkásságának jelentős állomásait jelenítik meg archív fotók, prózarészletek és interaktív játékok segítségévél. A kiállítást az Örkény-ősbemutatók alkotóival, köztük Kútvölgyi Erzsébettel, Halász Judittal, Andai Katival és Tímár Évával készített videóinterjúk, valamint az Örkény Színház művészeinek tolmácsolásában elhangzó egypercesek színesítik.

A 110. évfordulóra szervezett, a Van választásunk című egyperces novelláról elnevezett eseménysorozat keretében április 3-án az Azt meséld el, Pista!, április 4-én pedig a Tóték című előadást láthatta a közönség. Április 5-én, az író születésének évfordulóján a Nézzünk bizakodva a jövőbe! című produkciót játszották, amelyben a színház művészei Örkény írásaiból olvastak fel. 

Kiemelt kép: Jelenet a Tóték című előadásból (Fotó: Gordon Eszter/Örkény Színház)