Bernáth Szilárd eddig kisjátékfilmeket rendezett (Bújócska, 1 töltény, Szabadok), azonban végre a mozikban is bemutatkozhat egy nagyjátékfilmmel: a Larry című dráma célja a fiatalok megszólítása, a társadalmi érzékenyítés, mindezt pedig egy nem mindennapi történettel igyekszik elérni. 

A történet középpontjában egy juhpásztorként tengődő, 21 éves fiú, Ádám (Vilmányi Benett) áll, aki egykor erőszakos, mára a vallásban menedéket lelt és megszelídült édesapjával (Thuróczy Szabolcs) él együtt. Ádám szégyelli, hogy dadog, és nem találja a helyét, egészen addig, amíg rá nem jön, hogy a rap segít. Larry művésznéven kezd el zenélni, hogy szabadon kifejezhesse magát és kiadhassa a benne lévő frusztrációt, nem finomkodó szövegeire pedig felfigyelnek a helyi fiatalok és a neten is népszerűvé válik. A kitörési lehetőség az országos tehetségkutató lehet, de előbb Ádámnak a saját életét kell rendbe raknia. 

A forgatókönyvet Bernáth Szilárd Nagy V. Gergővel (Az Úr hangja, Virágvölgy) együtt írta, az operatőr Hartung Dávid (Guerilla, Nekem Budapest), a vágó Szabó Tamás (Zsibvásár, Gyújtópont), a producerek pedig Berecz M. Ágnes (Virágvölgy), Ferenczy Gábor (Átjáróház, X – A rendszerből törölve), Muhi András (Szelíd, A feleségem története) és Násztor Bence (Play/Back, Partizánok).  

A Larry december elsején kerül a mozikba a Mozinet forgalmazásában. 

Kiemelt kép: Vilmányi Benett a Larry egyik jelenetében (Fotó: 24.hu)