A 2019 decemberben nagy sikerrel elstartolt Színészek civilben beszélgetés-sorozat következő programjára január 29-én kerül sor, a vendég ezúttal Vilmányi Benett lesz.

Az Offline projekt megalapítója és vezetője, Szegál Hanna 2018-ban hozta létre az oldalát, ahova akkor még videós formában tette fel a fiatal és tehetséges színészekkel készített interjúit. Egy évvel ezelőtt azonban úgy döntött, hogy valóban offline térbe viszi ezeket a beszélgetéseket, ezzel indult útjára a Színészek civilben sorozat, amelynek a Púder Bárszínház ad otthont. „A projekt a bensőséges, beszélgetős léte miatt kapta ezt a nevet. Duma party színészekkel, akikről az emberek szeretnek hallani, tudni. Azáltal, hogy szerepet formálnak, előttünk vannak. Hol mozivásznon, színpadon, hol a televízió képernyőjén” – írja Hanna a Facebook oldalán. A könnyed társalgások alatt pedig nem a komoly szakmai kérdések kerülnek terítékre, hanem a színészek mindennapjai és az élet, mint olyan.

A Színészek civilben következő vendége, Vilmányi Benett lesz, vele boncolgatják majd a színjátszás jövőjét. Vilmányit tizennégy évesen – az iskolapadból – választották ki Sopsits Árpád A hetedik kör című filmjének főszerepére, ennek hatására jelentkezett a Vörösmarty Mihály Gimnázium drámatagozatos osztályába, de végül a Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközépiskolában érettségizett. 2013 és 2018 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt, Zsámbéki Gábor osztályában. Gyakorlati évét a Radnóti Színházban töltötte, melynek 2018 és 2020 között társulati tagja is volt. Jelenleg szabadúszó színész, valamint a Nemes Nagy Ágnes óraadó tanára, színészmesterséget oktat. Az este folyamán szóba kerül többek között, hogy miért hagyta ott a Radnótit, hogyan jött, hogy drámaórát tartó tanár legyen, valamint az is, miként élte meg az HBO-s Terápia gigantikus sikerét. Természetesen szóba kerül majd az 1 V 1 Staféta nyertes monodráma is, amely egy zenés stand-up, melyet a fiatal színész radnótis előadások alatt, a szünetekben írt meg. 

Kiemelt kép: Vilmányi Benett a Moliére – The Passion olvasópróbáján (Fotó: Dömölky Dániel/Radnóti Miklós Színház)