A KÉPMÁS hagyományos európai értékeket közvetítő podcast-palettája újabb beszélgetős műsorsorozattal bővült: Gyulay Eszter színháztörténész, dramaturg és Fodor Krisztina, a Média a Családért Alapítvány és a KÉPMÁS munkatársa Világjobbítók című közérzetjavító, összművészeti beszélgetéssorozata május 13-án indult.

A társadalmi kérdéseket is feszegető, tematikusan egymásra épülő beszélgetésekből álló, nyolcrészes podcast-sorozat epizódjaiban Gyulay Eszter beszélgetőtársai minden alkalommal egy színművész és az adott témához kapcsolódó szakértő, akik többnyire ismeretlenek egymás számára.

„Podcast-sorozatunk legfontosabb célja a közérzetjavítás, valamint az, hogy új gondolatokkal töltsünk meg egy-egy témát. Ebben segít ez a különleges »szereposztás«, az aktuális témakörhöz kapcsolódó zenei betétek, valamint az irodalmi idézetek, amelyeket szintén Gyulay Eszter színészbarátai olvasnak fel. Beszélünk a zöldítésről, az indulatkezelésről, a függőségekről, megpróbáljuk megfejteni, mi normális és mi nem, belépünk a játszóterek és a mesék világába, hogy utolsó adásunkban megérkezzünk gyermeki fantáziánkhoz” – foglalja össze a műsor koncepcióját Fodor Krisztina.

A podcast vendége lesz mások mellett Dániel András ifjúsági és gyermekkönyvíró, illusztrátor, az építőmérnökként végzett Scherer Péter színész, Horváth Kristóf („Színész Bob”) színész-slammer, aktivista, Dr. Tárnok Zsanett neuropszichológust, Jaskó Bálint színész, aranykalászos gazda, Takács Hajnal tapasztalati traumaszakértő, Thuróczy Szabolcs színész, aki jogi végzettséggel is rendelkezik, valamint Pálfi Kata színész-meseterapeuta.

A Világjobbítókat az érdeklődők a Spotify-on hallgathatják meg a Képmás.hu podcast rovatában, illetve a Facebookon és a Képmás Magazin Youtube-csatornáján.