Szeptember 22-én egy egészen kivételes zenei talentumot lát vendégül a Müpa. Víkingur Ólafsson, a világszerte elismert zongoraművész ezúttal egy a 18. század mestereinek műveiből összeállított, unikális koncertprogrammal kápráztatja el a magyar közönséget.

Figyelemre méltó eredetisége és egészen kivételes talentuma az utóbbi évek egyik legsikeresebb feltörekvő klasszikus zenészévé avatta az izlandi zongoraművészt, aki lemezről lemezre bizonyítja: nincsen olyan matéria, amelyből ne tudná kihozni a legjobbat. Víkingur Ólafsson nem mindennapi személyiség, abszolút hallása és szinesztéziája okán is sajátos, kreatív és szabad viszonyt ápol a muzsikával. A zongoravirtuóz Müpa-beli estjére Mozart, Haydn, és a 18. század kevésbé ismert komponistáinak alkotásaiból összeállított koncertprogramjával érkezik.

„Friss, „kívülálló” füllel kezdtem el hallgatni Mozartot, akinek műveit hat-hét éves korom óta játszom. Tanárom sokat tudott és mesélt Mozart zsenialitásáról. Meggyőződésem, hogy ezt csak úgy lehet megérteni, átérezni, ha a szerzőt a környezetében vizsgálom, abban a zenei-történelmi közegben, amelyben működött” – mondta Ólafsson az összeállított műsoráról.

Víkingur Ólafsson különleges estéjére a jegyek már kaphatóak.

Kiemelt kép: Víkingur Ólafsson (Fotó: Ari Magg)