Az Átrium két vígjáték online streamjével ajándékozza meg közönségét karácsony alkalmából, melyeket két időpontban is megtekinthetnek az érdeklődők.

Molnár Ferenc Egy, kettő, három című darabja Norrison, egy nagymenő bankigazgató zűrös napját követi végig: a férfi már a jól kiérdemelt pihenésére készül, amikor a családjánál vendégeskedő lány, aki egy jónevű amerikai milliomos házaspár egyetlen gyermeke bejelenti, hogy férjhez ment egy csóró fiúhoz és gyermeket vár tőle, a szülei pedig úton vannak a bankigazgatóhoz. Norrisonnak egyetlen órája van, hogy kitalálja miképpen fogja megoldani a váratlan vészhelyzetet. Molnár vígjátéka görbe tükröt tart a hatalom és a hatalmat kiszolgálók elé, miközben teljesíti legfőbb funkcióját is és szórakoztatja a nézőket. Az Átrium előadását Znamenák István rendezte, amely immár 4 éve látható a színház műsorán Alföldi Róbert főszereplésében. A Jászai Mari-díjas színművész mellett Szatory Dávid, Lénárdt Laura, Lugosi György, Parti Nóra, Debreczeny Csaba, Mertz Tibor, Fehér Balázs Benő, Némedi Árpád, Janicsek Péter, Dékány Barnabás, Barna Zsombor, Sipos Viktória, Hajdú Csilla és Horváth Emmi játszik majd az online streamelt előadásban, amit december 26-án és 29-én tekinthetnek meg az érdeklődők este 7-től éjfélig.

Zach Braff Minden nagyon jó lesz című komédiája az életben elkövetett hibákról és a soha véget nem érő útkeresésről szól, azokról, akik „nem tartoznak a nyertesek közé, de nem is annyira vesztesek, mint ahogy azt magukról gondolják. Tehát mindannyiunkról.” Charlie annyira kilátástalannak látja helyzetét, hogy úgy dönt véget vet szenvedéseinek és öngyilkos lesz. Mielőtt azonban a tettek mezejére lépne, a semmiből belép az életébe egy angol ingatlanügynök, a helyi tűzoltóparancsnok és egy titokzatos lány is, akik teljesen felforgatják a fiú mindennapjait, és mindent megváltoztatnak, vagy legalábbis más nézőpontba helyeznek. A történet a reményről és a társakról mesél szellemesen és életszerűen, miközben emlékezteti a nézőt arra, hogy nem elég segítséget kérni, de észre is kell venni, ha valaki a kezét nyújtja felénk. Az Átrium produkcióját Spáh Dávid rendezésében idén, éppen a világjárvány kitörése előtt mutatták be Parti Nóra, Brasch Bence, Bányai Kelemen Barna és Hartai Petra főszereplésében. Az online előadást december 27-én és 30-án nézhetik meg az érdeklődők szintén este 7-től éjfélig.

Jegyek a jegy.hu felületén érhetők el.

Kiemelt kép: Alföldi Róbert az Egy, kettő, három című előadásban (Fotó: Lakatos Péter)