A Színházi Olimpia Nemzetközi Bizottsága, Theodórosz Terzopulosz elnök-alapító és Tadashi Suzuki társalapító, valamint Valerij Fokin nemzetközi bizottsági tag jelenlétében, 2023. április 19-én hivatalosan tagjai közé választotta Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját.

Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas színházi rendező, filmrendező, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház alapítója, jelenleg főrendezőként segíti a teátrum munkáját. A 2004/2005-ös évadban a Magyar Állami Operaház vezető rendezője volt, majd 2006-tól a debreceni Csokonai Színház művészeti vezetője, egy évvel később igazgatója. 2013-tól a Nemzeti Színház vezérigazgatója, immáron harmadik ciklusát kezdi a Bajor Gizi Parkban található teátrum élén.

Az ő nevéhez fűződik a MITEM – Madách Nemzetközi Színházi Találkozó életre hívása, amely olyan nemzetközi kapcsolatokat hozott Magyarország számára, amelyek lehetővé tették, hogy ebben az évben hazánk nyerje el a X. Színházi Olimpia megrendezésének jogát. A rendezvény április 15-én vette kezdetét és egészen július 1-ig tart, keretében számos színes és színvonalas produkció érkezik Budapestre és a vidéki városokba is.

Kiemelt kép: Vidnyánszky Attila (Fotó: Eöri Szabó Zsolt)