Videóversenyt hirdet 13 és 19 év közötti fiataloknak a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál, a nyertes műveket az őszi Cinemira TEEN fesztiválon mutatnak be, nagyvásznon, neves szakmai zsűri előtt. 

A videóversenyre maximum másfél perces filmekkel a 2032 – Milyen lesz a Te életed, a bolygónk élete?, a Múlt-jelen-jövő: 90 évnyi LEGO játék, valamint a Yettel-Bookline – Betűből képkocka – könyv adaptáció, könyvtrailer című kategóriákban lehet nevezni. A jelentkezők bármilyen műfajban – kisjátékfilm, trailer, videóklip, dokumentumfilm – alkothatnak. Fontos, hogy a filmek egyediek, személyesek legyenek, szerepeljenek benne az alkotó gondolatai és érzései. Az alkotásokat egyénileg vagy csapatban is lehet nevezni. A könyv szabadon választható, de a Bookline a jelentkezők figyelmébe ajánlja az adaptálásra érdemes ifjúsági könyveket. Emellett fontos kiemelni azt is, hogy egy pályázó több kategóriában is indulhat, kategóriánként maximum 3 videóval.

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri értékeli, melynek tagjai: Hollósi Jázmin (online tartalomgyártó, a MOME médiadizájn hallgatója), Lampert Benedek (fotográfus), Magyarósi Éva (animációsfilm-rendező), Szirmai Gergely (videóblogger, filmkritikus) és Puskás Peti (énekes, színész, televíziós személyiség). A díjazottak többek között egy igazi reklámfilmforgatáson való részvételt, videózásra kiváló mobiltelefont és akár videóvágásra is alkalmas tabletet, könyvcsomagokat és LEGO-játékokat nyerhetnek.

A versenyre jelentkezni szeptember 18-ig a cinemiravideoverseny@gmail.com e-mail címen lehet

Kiemelt kép: a Cinemira ifjúsági filmfesztivál hivatalos plakátja (Fotó: Facebook)