Augusztus 9-én debütál a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán a Titanic musical. A zenés színdarab egyidős a több Oscar-díjat is nyert nagy sikerű mozifilmmel, ugyanis mindkettőt 1997-ben láthatta először a közönség. A Titanic nyáron hazánkban is kiköt, és a Szabadtéri Játékok szervezői ma leleplezték, hogy kik alakítják majd az utasokat és a legénység tagjait ebben a nagy volumenű produkcióban.

A Titanic három főszereplőjét az operett és musical népszerű, fiatal hazai sztárjai formálják meg. A szerelmes hőst Veréb Tamás, a talpraesett, szebb életre vágyó ír lányt Vágó Zsuzsi, a hajó egyik keményen dolgozó fűtőjét pedig Sándor Péter játssza a színpadon. A Titanic mindenkire kíváncsi, csípős humorú hölgyét Détár Enikő, a legendás hajó tervezőjét Szabó P. Szilveszter, tulajdonosát Szolnoki Tibor fogja alakítani. Az előadás rendezője Somogyi Szilárd lesz, aki olyan zenés produkciókat állított már színpadra mint az Isten pénze, a Luxemburg grófja vagy a Virágot Algernonnak az Operettszínházban.

A Titanic egyik angliai előadása

A Titanic premierje augusztus 9-én lesz a Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszínpadán, a Dóm téren. Emellett 10-én, 11-én, valamint 16-18. között is játsszák majd az előadást. Aki nem szeretne lemaradni a nyár legszebbnek ígérkező szerelmes történetéről, az akár Valentin-napi bérlettel is biztosíthatja helyét az előadáson. A különleges bérletet február 1-től árusítják a szervezők.

Szereplők: Vágó Zsuzsi (Kate McGowan, utas), Veréb Tamás (Jim Farell, utas), Sándor Péter (Frederich Barrett, fűtő), Szabó P. Szilveszter (Thomas Andrews, a Titanic tervezője), Kerényi Miklós Máté (Henry Etches, steward), Ottlik Ádám (Edward John Smith, kapitány), Szolnoki Tibor (Bruce Ismay, a Titanic tulajdonosa), Földes Tamás (Isidor Straus, utas), Frankó Tünde (Ida Straus, utas), Détár Enikő (Alice Beane, utas), Tassonyi Balázs (Harold Bride, távíró), Fülöp Kristóf (Frederich Fleet, őrszem), Kádár Szabolcs (William Murdoch, elsőtiszt), Széplaki Éva (Kate Mullins, utas), Kardffy Aisa (Kate Murphey, utas), Cseh Dávid Péter (Charles Lightoller, másodtiszt), Szaszák Zsolt (Herbert John Pitman, harmadtiszt)
Alkotók: Cselényi Nóra (jelmeztervező), Khell Csörsz (díszlettervező), Balassa Krisztián (karmester), Somogyi Szilárd (rendező)
Bemutató: 2019. augusztus 9., Szegedi Szabadtéri Játékok

Kiemelt kép: Veréb Tamás (fotó: Grandioso Management/Gregus Máté) és Vágó Zsuzsi (fotó: Klinszky Gábor)