Februárban több vendégelőadásnak is helyet biztosít a Katona József Színház két játszóhelye: a nagyszínpadon február 8-án lesz látható Kollár-Klemencz László, Farkas Róbert és Dargay Marcell Zabolátlan lovaim című nagy sikerű lírai dalestje, amely 2021 novemberében a Müpában debütált. Az előadás különlegessége, hogy olyan legendás magyar és külföldi zeneszerzők műveit bújtatja új köntösbe, mint Marlene Dietrich, Johnny Cash, Yves Montand, Cseh Tamás és Benjamin Clementine. A dalok újrafordításába és újra hangszerelésébe a legendás trió segítéségre Máthé Zsolt és Grecsó Krisztián volt.

A 18 óra 30 perckor kezdődő estet 21 órától Lovasi András LEHETETLEN című szólóestje követi. A Kossuth-díjas zenész a 2017-es Aréna életmű koncert után határozta el, hogy gazdag pályájának legfontosabb állomásait önálló est keretében mutatja be a közönség előtt. A Bandi a hegyről, a Tűzijáték délben és a Grand Hotel Halmahera című szólólemezekről válogatott dalok mellett felcsendül néhány Kiscsillag és Kispál és a Borz sláger is, de arra is volt már példa, hogy Lovasi itt mutatta be először egy-egy új szerzeményét.

Február 12-én szintén a nagyszínpadon mutatkozik be Henry Rollins Good to See You című produkciója: a Rollins Brand frontembere egyedülálló spoken word előadással érkezik Budapestre, amelyen a legutóbbi turnéja történeteit fűzi egy csokorba.

Február 13-án a Sufniban lesz ismét látható Can Togay Egyiptom és más hazáim című előadása, amelyben Hámori Gabriella és David Yengibarian működik közre. Február 18-án pedig Göttinger Pál monodrámája, a Légrádi Gergely által jegyzett (Stefan Zweig Sakknovella című regénye alapján) Fekete-fehér mutatkozik be ugyanitt – Ujj Mészáros Károly rendezésében.

Kiemelt kép: Göttinger Pál a Fekete fehér című előadásban (Fotó: fotograczia)