A Budapesti Operettszínház a La Mancha lovagja című musical máig ható üzeneteiből kiindulva hirdetett pályázatot az általános és középiskolai csoportok, drámatagozatok, valamint szakkörök részére Tiétek a színpad címmel. A szervezők arra voltak kíváncsiak, hogy a fiatalok hogyan értelmezik a mű üzenetét: „A lélek, csak az segít tovább”. Vajon mit tudunk kezdeni napjainkban a lovagi nemeslelkűséggel, tisztasággal, a lovagi eszményekkel?  A középdöntőn 11 csapat mérte össze a tudását a zsűritagok előtt november 14. és 17. között. A döntőre december 11-én került sor a Kálmán Imre Teátrum színpadán.

A produkciókat a színház zsűrije (Kiss-B. Atilla főigazgató zsűrielnök, Szilágyi Enikő, Polyák Lilla és Homonnay Zsolt színművészek) értékelte. A fiatalok előadását egy La Mancha lovagja keresztmetszet követte, a Budapesti Operettszínház művészinek előadásában: Füredi Nikolett, Gömöri András Máté, Kerényi Miklós Máté, Nádasi Veronika, Németh Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Vásári Mónika lépett színpadra, Tassonyi Zsolt karmester zongorakíséretével.

Kiss-B. Atilla (Fotó: Tót Rózsa)

A Tietek a színpad vetélkedő díjazottjai:

Különdíj a legegyedibb megközelítésért: Őrségi Kistérségi Alapfokú Művészeti Iskola Szavak nélkül nevű csapata (mentor: Szendy Szilvi)
Különdíj a legösszművészetibb előadásért: Szigetszentmiklósi Felsős irodalmi színpad/ Szigetszentmiklósi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata (mentor: Nagy Lóránt)
A legjobb csapatmunkáért járó díj: Gádor színjátszó csoport/Gádor Általános Iskola (mentor: Szendy Szilvi)
A középdöntőben nyújtott teljesítményhez képest legnagyobb szakmai fejlődésért díj: Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános iskola diákjai (mentor: Czikora László)
A legjobb történet feldolgozás díj: Inkvizítorok/Kispesti Gábor Áron Általános Iskola (mentor: Kalocsai Zsuzsa)
A legérettebb színházi produkció díja: Piar Színpad/Váci Piarista Gimnázium csapata (mentor: Kalocsai Zsuzsa)
Főigazgatói különdíj a legérettebb egyéni alakításért: Kürtös Mátyás (Piar Színpad) (mentor: Kalocsai Zsuzsa)
„Napjaink ifjú La Mancha lovagja”: Németi Vilmos/Kispesti Gábor Áron Ált. Iskola (mentor: Kalocsai Zsuzsa)
Legjobb előadás: Piar Színpad/Váci Piarista Gimnázium (mentor: Kalocsai Zsuzsa) és Felsős irodalmi színpad (mentor: Nagy Lóránt)

Kiemelt kép: Szilágyi Enikő, Kiss-B. Atilla, Polyák Lilla, Homonnay Zsolt (Fotó: Janus Erika)