Június végén véget ért a Pesti Balhé című új magyar vígjáték forgatása, az utolsó jeleneteket a lángba boruló tatai gyerektáborban rögzítette a stáb. Lóth Balázs, akinek neve több kisfilm és sorozat (például a 200 első randi) kapcsán is ismerős lehet, most rendez először nagyjátékfilmet, méghozzá egyből egy 30 helyszínt felvonultató akció komédiát. A 60 napig tartó munka során a stáb dolgozott a régi Skála Metró tetején, a Király fürdőben, de a 150 éves kőbányai pincerendszerben is.

A történet szálai egy valódi műkincs és egy fiatal magyar művész összetéveszthetetlenül egyedi festménye körül bonyolódnak majd, de lesz benne bőven menekülés és bunyó is, illetve egy ponton előkerülnek a búvárruhák is…

A főszerepekben Petrik Andrea, Mészáros Béla, Elek Ferenc, Szabó Simon, Inotay Ákos és Hegedűs D. Géza lesz látható, a forgatókönyvet Lóth Balázs, Kis-Szabó Márk és Inotay Ákos jegyzi. Balázs István Balázs operatőrként, Fekete Anna látványtervezőként, Kovács Andrea pedig jelmeztervezőként működött közre a produkcióban. A jövő év elején az Intercom forgalmazásában mozikban kerülő film producerei Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás.

Jelenet a Pesti Balhéból (Fotó: Pesti Balhé)

Kiemelt kép: Petrik Andrea és Mészáros Béla a Pesti Balhé forgatásán (Fotó: Glodi Balázs)