Tegnap este véget ért a 29. alkalommal megrendezett Művészetek Völgye, a fesztivál 10 napja alatt a szervezők harmincöt helyszínen közel ezerötszáz programmal várták az érdeklődőket, amelyekre idén több mint nyolcvanezren váltottak jegyet. Telt házzal mentek a Magyar Írószövetség előadásai, a kapolcsi templomban tartott komolyzenei koncertek és az idén debütált Pest-Buda Udvar fellépőire is rengetegen voltak kíváncsiak. A színházi programok is komoly érdeklődést váltottak ki, a Színház- és Filmművészeti Egyetem GLOBE nevű saját játszóhelye előtt például folyamatosan kígyózó sorokba botlottak a nézők.

Idén fontos szerepet kapott négy olyan intézmény is, akik a Völgy esélyegyenlőségi programjának keretében kaptak meghívást a rendezvényre: a MEREK (Mozgáskorlátozott Emberek Rehabilitációs Központja), a Mexikói úti Mozgásjavító Iskola, a Vakok Intézete és a Down Alapítvány csoportjai akadálymentesen fesztiválozhattak. Ebben az évben is kitelepültek a Vöröskereszt munkatársai, véradó pontjaikat 1200 ember kereste fel 10 nap alatt. A fesztivál szervezői több zöld újítást is bevezettek idén, amit a résztvevők nagyon jól fogadtak, ezt mutatja az is, hogy a Művészetek Zöldje Udvar százhuszonnégy klímaváltozásról, környezet- és természetvédelemről szóló programja iránt is óriási volt az érdeklődés.

„Fantasztikus volt látni, hogy megtelnek a színházi és táncelőadások, az újcirkuszi, irodalmi programok, a workshopok, a beszélgetések, a zenés produkciók. Már javában szervezzük a 30. Művészetek Völgyét, sok meglepetéssel készülünk!” – mondta Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Igazgatója. A jubileumi fesztivál jövőre július 17. és 26. között kerül megrendezésre, és az már biztos, hogy a fellépők között lesz a 30Y, az Erik Sumo Band vagy az Ivan and the Parazol, akik saját születésnapjukat is a Völgyben tartják.

Náray Tamás a Momentán Társulat udvarában (Fotó: A Művészetek Völgyének Facebook oldala)

Kiemelt kép: Kern András (Fotó: A Művészetek Völgyének Facebook oldala)