A Műcsarnok októberben nyitotta meg a Rejtett történetek című kiállítást. A tárlat a 19. század utolsó harmadától világszerte kibontakozó, a közép-európai országokban is virágzó életreform-mozgalmat, illetve annak a korabeli művészetekre gyakorolt hatását mutatja be. Rávilágít az alkotók és a mozgalom eddig részben feltáratlan kapcsolatára is.

A kiállítás január 20-ig tekinthető meg. Egyfajta záróeseményként, január 19-én különleges, tematikus programsorozattal készül a látogatók és az irodalom szerelmesei számára a Műcsarnok. A Hamvas Béla Alapítvánnyal közösen megidézik a neves író és filozófus szellemiségét az Ősök és utódok elnevezésű rendezvényen. Az ötven éve elhunyt Kossuth-díjas filozófus munkáiból interaktív felolvasószínházat tartanak, melyben nem csak a meghívott művészek, hanem a közönség tagjai is részt vehetnek.

A január 19-én, szombaton 13 órakor kezdődő eseményen az Örkény Színház társulatának tagja, Hámori Gabriella, Horgas Eszter fuvolaművész, Vecsei H. Miklós a Vígszínház színművésze és Weiner Sennyey Tibor költői, író, műfordító olvassa fel kedvenc Hamvas-műrészleteit. A felolvasószínház és beszélgetés háziasszonya Juhász Anna irodalmár lesz. A Hamvas-nap záró programján Rátóti Zoltán, a Nemzeti Színház művészének, valamint Huzella Péter, Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes egykori tagjának előadásában hallgathatják meg a nézők A bor filozófiáját.

A Hamvas-nap programjai a Rejtett történetek című kiállításra váltott belépőjeggyel látogathatók. A teljes programot erre a linkre kattintva találjátok.

Kiemelt kép: Dömölky Dániel és Rózsa Erika