Ma ünnepli 55. születésnapját Vasvári Csaba színész, színigazgató.

Vasvári Csaba Békéscsabán, 1966. december 29-én látta meg a napvilágot Vasvári Mihály és Flender Judit gyermekeként és Vasvári Emese (színésznő) ikertestvéreként. 1992-ben szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Kerényi Imre osztályában. Az elmúlt harminc évben játszott többek között a Nemzeti Színházban, a Madách Színházban, a szolnoki Szigligeti Színházban (1993 és 1999 között társulati tag volt), a békéscsabai Jókai Színházban és a Budapesti Operettszínházban is. 2003-ban a Mozaik Művészegyesület alapítóelnöke volt, 2008-tól 2011. április 27-ig a székesfehérvári Vörösmarty Színházat igazgatta, ezzel párhuzamosan a Magyar Teátrumi Társaság Egyesület alelnökeként is tevékenykedett. 2011 és 2014 között a Színházművészeti Bizottság tagja, 2014-től pedig elnöke is volt, ugyanebben az évben végzett a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudomány szakán. 2016-2021 között a Szentendrei Teátrum igazgatója volt. 

Pályafutása alatt a klasszikus prózai előadások színe-javában láthatta őt a közönség: a Szentivánéji álomban Oberont, a Téli regében Polixenest, A kétfejű fenevadban Szulejmánt, a Don Carlosban Domingót, Az eltört korsóban Waltert, A kőszívű ember fiaiban Richárdot, a Régimódi történetben Kálmánt, A hattyúban Albert herceget, a Kakukkfészekben Bromden főnököt, a Lear királyban Alban hercegét, a Büszkeség és balítéletben Darcyt, a Macbethben Duncan grófót alakította. Emellett számos operett (Szép Heléna – Agamemnon, XIV. René – György főherceg, Csókos asszony – Dorozsmay Pista, Mágnás Miska – Korláthy gróf, A chicagói hercegnő – Perolin) és musical (La Mancha lovagja – Herceg, West Side Story – Diesel, Oliver! – Bill Sikes, Hegedűs a háztetőn – Fegyka, Szomorú Vasárnap – Pincér, Monte Cristo grófja – Villefort, Kabaré – Clifford Bradshaw, István, a király – Sur, Riviera Girl – Gustave, Fame – Mr. Myers) előadásban volt látható. Jelenleg az Orlai Produkiós Iroda Hamis hang című produkciójában élvezhetjük a játékát.

Vasvári Csaba és Nagy Dániel Viktor a Hamis hang című előadásban (Fotó: Takács Attila)

Szerepelt többek között az 1999-es 6:3 című filmben, de láthattuk a Hamvadó cigarettavég, a De kik azok a Lumnitzer nővérek? és a Majdnem szűz című alkotásokban is. A tévésorozatok szerelmesei pedig a Tea, a 200 első randi és a Mellékhatás című szériákban is találkozhattak már vele.

Kiemelt kép: Vasvári Csaba (Fotó: Várady Nikolett)