Július 13-án veszi kezdetét az idei Musicum Laude a Partiumi Keresztény Egyetem magánének szakának szervezésében, melynek keretében 10 napon keresztül énekversenyek, mesterkurzusok és meghallgatások várnak a jelentkezőkre. A fiatal, pályakezdő énekesek június 30-ig jelentkezhetnek a képzésre, amely elősegítheti nemzetközi szinten is a karrierjüket.

Az egyetemisták (18-26 évesek) és a fiatal énekesek (27-38 évesek) három különböző műfajban (dal, oratórium, opera) mérik össze tudásukat és tehetségüket. A megmérettetésre összesen három korosztályban várják a jelentkezőket, a legfiatalabbaknak (15-20 évesek, akiknek még nincs zenei felsőoktatási hallgatói jogviszonyuk) külön kategóriát hirdettek.

A július 22-i meghallgatáson a nemzetközi operaélet neves szakemberei előtt szerepelhetnek a jelentkezők, a szuperzsűri tagjai: Luca Ceretta művészeti projektmenedzser, Chavaillaz Lily a Tact Artists Management művészeti menedzsere, José Concepcion az OperaFuerteventura művészeti igazgatója, Alessandro Di Gloria a Teatro Massimo Palermo casting menedzsere, Michael Gruber az Opera4U igazgatója, művészmenedzser, Ioan Holender művészmenedzser, a bécsi Staatsoper egykori igazgatója, Kalle Koiso Kanttila a Kanttila Management vezetője, Kesselyák Gergely karmester, Katrin König a Salzburger Landestheater opera igazgatója, Rareș Zaharia rendező lesznek.

Kiemelt kép: Alessandro Di Gloria (Fotó: dagospia.com)