Május 30-án, vasárnap ingyenes, szabadtéri gálaműsorral ünnepli újranyitását a Fővárosi Nagycirkusz: a családi rendezvény 18 órakor kezdődik az épület előtti téren, a produkció két rendezője Szabó László és a Jászai Mari-díjas alkotó, Szente Vajk.

A műsorban fellép Földes László Hobo, a Roy és Ádám Trió, az Abrakazabra (LGT tribute – az LGT zenekarból Karácsony János és Solti János, valamint Veres Mónika Nika és Heincz Gábor Biga). Színpadra lépnek a Kötéltánc elnevezésű dalpályázat művészei is: Pleszkán Écska, Vincze Lilla, a Four Fathers, Pejtsik Anna nyolcfős kórussal kísérve, Czimmermann Kitti és Nádasi Veronika.

A zeneszámok között a Dinasztiák című műsor művészei lépnek fel artista produkciókkal, látható lesz például a többszörös cirkuszfesztivál-díjas Varga Riko Manuel és Varga Vanessza zsonglőrszámával, a Weiss Junior fliegende csoport lengőtrapéz-produkciójával és a Duo Juderto romantikus gurtniszámával. A kutyák és emberek közötti bizalmat és játékosságot Richter Miska és Richter Alena mutatja be nyolc uszkár kutyájával, Ádám Krisztián magasdrót-egyensúlyozó számmal, míg Boiachin Diana lengőrúd számmal lép a közönség elé. A Rolling Wheel művészi röhnrád duplakarika számmal, míg a Dinasztiák című műsor rendezőpárosa, a Silver Power antik héroszokat megidéző erőemelő számmal lép porondra, továbbá a műsorban fellép a Richter Kevin ugródeszka csoport is.

Az ültetett gálaünnepségen a hatályos jogszabályok szerint a 18 év feletti nézők csak érvényes oltási igazolvánnyal vehetnek részt, a 18 év alatti nézők pedig kizárólag oltási igazolvánnyal rendelkező kísérővel érkezhetnek.

Kiemelt kép: Földes László Hobo (Fotó: Ticket Portál)