Idén nyáron városnéző villamos fedezi fel Budapest legszebb részeit. A 19-es villamos a turisták körében eddig is népszerű volt, hiszen útvonala igazi panorámaút a Duna partján, amely Budapest híres látnivalói mellett halad el. Június 4-től azonban a pompás látványt kiegészítve érdekességek is hallhatók a járaton az útvonal mentén látható nevezetességekről.

Különleges élményben lehet része azoknak, akik június 4. és augusztus 28. között, szombaton vagy vasárnap a 19-es villamos vonalának középső szakaszán utaznak, ugyanis a nyári hétvégéken turisztikai érdekességeket hallhatnak a Budapesti Közlekedési Központ ügyfelei a járaton. Az utasok információt kapnak többek között a Bartók Béla út és a Móricz Zsigmond körtér közismert helyeiről, a Hadik kávéházról, a Szent Gellért tér nevezetességeiről, a Rudas-fürdőről, a Várkert Bazárról és a Clark Ádám tér környékén az UNESCO világörökség részét képező népszerű helyszínekről, a Lánchídról és a Margit hídról, a Batthyány térről és sok más érdekességről is. A menetrend szerint közlekedő 19-es városnéző villamosra bárhol fel lehet szállni, azonban a legérdekesebb látványosságokat bemutató információk a vonal középső szakaszán, a Kosztolányi Dezső tértől a Margit hídig hangzanak el, szombaton és vasárnap, délelőtt 10 és 12, valamint délután 15 és 17 óra között.

A városnéző villamos bármilyen érvényes BKK-jeggyel, -napijeggyel vagy -bérlettel igénybe vehető, amely legkényelmesebben a BudapestGO applikációban vásárolható meg. További részletek olvashatók a BKK honlapján.

Kiemelt kép: Városnéző villamos (Fotó: BKK)