A Városmajori Szabadtéri Színpad májusban indított kampányt, azzal a felhívással, hogy az előadások nézői maguk határozzák meg a jegyárakat. Ennek oka, hogy hisznek abban, hogy a művészet, a kikapcsolódás és a kulturális élmények kollektív megélése fontos a mindennapokban, és gyógyír is a bizonytalanságra, valamint a nehéz helyzetekből csak közösen tudunk kilábalni, fontos hogy az alkotó és a befogadó is gazdagodjon.

„A könyv olvasó nélkül papír és tinta, a film néző nélkül képkockák egymásutánja, a színház közönség nélkül a művészettől megfosztott élet maga” – írták, hozzátéve, hogy a több mint két éve tartó globális problémák a kulturális szférára is komoly hatást gyakoroltak, így 2022-ben a színpad mindkét oldalán olyanok állnak, akiket megrendített a koronavírus, a háború és a gazdaság aktuális helyzete.

Május 9-én több tucatnyi érdeklődő élt a lehetőséggel és az általuk meghatározott jegyáron vásárolták meg a belépőket. Június 3-án, a Városmajori Szabadtéri Színpad jegyirodájában (1052 Bp., Bárczy István u. 1.) 10 és 18 óra között, az első alkalom után újabb sikerben bízva, ismét a nézőkre bízzák, mennyit szánnak az előadásokra, hiszen az összeget nem csak lefelé, de jótékonysági céllal felfelé is lehet kerekíteni.

Kiemelt kép: A Városmajori Szabadtéri Színpad pénztára (Fotó: Zsigmond László)