Mobiltelefonos kalandjáték készült Kondor Vilmos Bűnös Budapest című könyvsorozata alapján. A bűnügyi zsurnaliszta, Gordon Zsigmond egy újabb hidegvérű gyilkos nyomába ered, ám az Abbázia kávéházban történt háborzongató gyilkosság után neki is szükséges van segítségre.

Az okostelefonnal működő városi nyomozós játékban a résztvevők egyből a történet középpontjába csöppenek. Gordon Zsigmond munkáját segítve egy szabadtéri kalandpályán, izgalmas rejtélyeket oldhatunk meg, mindeközben pedig Budapest számos titkos pontját járhatjuk be. A játékosok így az örök élet titkának nyomában eredhetnek a Nemzeti Múzeumban, kincseket kereshetnek a Várban, vagy akár egy merényletet hiúsíthatnak meg a Margitszigeten. Az Open Books (Kondor Vilmos regényeinek jelenlegi gondozója) és a Landventure összefogásából született olvasásnépszerűsítő játék a legsikeresebb magyar krimiíró karaktereit és helyszíneit ötvözi az okostelefonok kínálta virtuális valósággal és a valódi Budapesttel.

Kondor Vilmos az eredetileg öt részből álló Bűnös Budapest regényfolyammal – amely azóta további négy előzmény- és novelláskötettel bővült – egyszer már megújította a magyar krimiírást. Regényei nemcsak Magyarországon, hanem a nemzetközi piacon is átütő szakmai és közönségsikert ért el, idén nyáron a rangos Cambridge Companion to Crime Fiction egyedüli magyar íróként válogatta be a legnagyszerűbb európai krimiírók közé. Idén ősszel jelent meg új könyve, a Második magyar köztársaság, amely egy olyan elképzelt Budapesten játszódik, ahol Kádár és ifj. Horthy Miklós együtt irányítják az országot, és a Beatles koncertet ad. Két nappal a könyv megjelenése után lecsapott rá egy filmproducer is, aki streaming platformra fejlesztett filmsorozatot tervez készíteni a regényből.

A városi kalandjátékról további információ itt olvasható.

Kiemelt kép: Jelenetkép a Budapest Noir című filmből (Fotó: snitt.hu)