„Csodákra akkor is szükség van, ha nem hiszünk bennük” – így szól a Varázsnagymama című, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló zenés előadás egyik fő mondata. Farkasházi Réka és Nyulassy Attila zenés mesejátékát május 1-jén, délelőtt 11 órákor mutatják be az Átriumban, a Tintanyúl zenekar ismert dallamaival.

A produkció egy kislány történetét meséli el: Kata nem tud elaludni esténként, mivel kedvenc plüsse, Tündérlány elveszett. Nagymamája érkezik segítségére, aki varázslattal életre kelti a többi plüsst, hogy közösen induljanak Tündérlány keresésére. A lélegzetelállító kaland során fény derül arra is, hogy mennyi csoda és varázslat vesz körbe minket, valamint Kata és a Nagymama megmutatja, hogy  a mirákulumhoz még álmodnunk sem kell.

A szereposztásban a Kossuth- és Jászai-díjas Bánsági Ildikó alakítja majd a jóságos Nagymamát, míg Farkasházi Réka Kata bőrébe bújik, Tündérlány szerepében pedig Studniczky Hanga lesz látható. Csiszár Ferenc gitáron zenél majd Kálmán Tamással karöltve, basszusgitáron Studinszky László kíséri az előadást, Delov Jávor pedig a doboknál foglal helyet. A mesejáték díszlet és jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, koreográfusa Balogh Orsolya.

Kiemelt kép: Varázsnagymama plakát (Fotó: Átrium)