Remek érzés kiszakadni a négy fal közül, a Városházi Esték című eseménysorozat keretében pedig célzottan szórakozhatunk a szabad ég alatt. A Városháza díszudvarán például a Budapest Filmmel való együttműködésben kertmozi várja a nézőket: Horvát Lili díjnyertes filmje, a Stork Natasa és Bodó Viktor főszereplésével készült Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre június 25-én 21 órától tekinthető meg a II-es udvaron. A vetítésen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött

A programsorozat következő állomása az I-es udvaron, június 26-án, szombaton 19 órakor lesz: ekkor a Kolibri Színház igazgatója, Novák János egy ingyenes szerzői esttel készül Ady Endre, Kosztolányi Dezső és Szép Ernő verseit segítségül hívva, Bornai Szilveszter (a teátrum zenei vezetőjének) közreműködésével.

Hangulatfelelősök júliusban is lesznek, a hónap hétvégéiről a Budapest Jazz Club közönségének kedvenc duói gondoskodnak majd. Július 4-én a SoLaTi énekesnője, Pocsai Krisztina és Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész közös műsorát tekinthetjük meg; július 10-én Lilienn és Kónyai Tibor adnak elő örökzöld dallamokat; július 18-án Malek Andrea és zongorista-partnere, Jáger Bandi produkciójától lesz hangos a környék; július 24-én a Voice & Guitar (Micheller Myrtill és Pintér Tibor) szórakoztatja a publikumot. A kertmozival ellentétben ezek belépődíjas előadások, viszont jó hír, hogy mivel ültetettek, így védettségi igazolvány nélkül is látogathatók. 

Kiemelt kép: Kónyai Tibor és Lilienn (Fotó: Budapest Jazz Club)