December második felében izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a Fonó Budai Zeneház: 17-én a 30 éves Parno Graszt ad koncertet, a műsor a tradicionális cigányzenéből és saját átdolgozásokból áll. 20-án Berecz Istvánt és barátait láthatjuk, Az idő mögül megszólaló erdő című programban, amely Csoóri Sándor emléke előtt tiszteleg, színpadra lép Appelshoffer János, Kovács Gábor, Kovács-Gál Nóra, Rémi Tünde és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai, Juhász Bence Zsombor, Paput Júlia és Wallinger Ágnes, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem végzős néptánc tagozatos hallgatói. A műsorban elhangzó verseket Herczeg Péter, dalokat pedig Kacsó Hanga Borbála adja elő.

December 27-én a La Luz del Flamenco című esten Keck Mária flamencotáncos és alkotótársai, Böröcz Petra és Girán Péter lesz látható, egy nappal később a Kolumbiából induló cumbia stílust képviselő Los Orangutanes érkezik, akik a chicát játszó Litumával együtt adnak koncertet. 29-én két programon is elmerülhetünk a magyar, bolgár és cigány dalokban: Navratil Andrea és a Folkkvintett a Daram-daram-madaram című esttel érkezik, illetve a nemzetközileg is ismert és elismert Romengo és a Kossuth-díjas Lakatos Mónika is a Fonó vendége lesz.

December 30-án a Dresch Quartet, azaz Dresch Mihály, Lukács Miklós, Gyányi Marcell és Csizi László ad izgalmas dzsessz koncertet, illetve a a virtuóz délszláv muszika képviselője, a Söndörgő lép fel, a tamburák ezúttal szintén dzsesszes stílusban szólalnak majd meg. Az esten fellép a Nosnach is minimál tangójával. A Fonó Folkszilveszteren a Szászcsávási zenekar húzza majd a talpalávalót, de muszikál majd a Gáska is.

Kiemelt kép: Lakatos Mónika és a Romengo zenekar (Fotó: Romengo)