Tegnap mini sajtótájékoztatót tartott a Szegedi Szabadtéri új főigazgatója, Barnák László, aki elmondta, hogy az ország legnagyobb szabadtéri színházának műsora a járványhelyzet miatt módosul: három korábban meghirdetett darab ugyan elmarad, de számos új, nagyszabású produkcióval készülnek a 90. évfordulóra.

A Sok hűhó semmiért című Shakespeare-vígjáték, az újszegedi színpad produkciói esetében pedig Verdi Traviata-ja, valamint a Hófehérke és a hét törpe című családi mesebalett kikerült a Szegedi Szabadtéri 2021-es műsorából, az elmaradt előadások jegyeinek visszaváltása tegnap megkezdődött online, illetve személyesen is a REÖK Fesztivál Jegyirodájában.

Számos újdonságra számíthatnak azonban a nézők: június 17-én és 18-án érkezik a Puskás, a musical a Dóm térre. Az Aranycsapat történetét feldolgozó produkcióban 22 színész, 30 gyerekszínész, 60 táncos és artista szerepel. Július 23-án az idén 70 éves Magyar Állami Népi Együttes Tánc-Ünnep című előadását mutatja be a szegedi közönség előtt. Az Újszegedi Szabadtéri Színpad műsorát a Játékszín Kölcsönlakás című fergeteges vígjátéka nyitja július 9-én, ezt követi július 23-án és 24-én Mozart vígoperája, a Szöktetés a szerájból, amelyet a Kossuth-díjas Juronics Tamás értelmezésében élvezhetnek majd a nézők. Augusztus 19-én és 20-án a Veres1 Színház musicalje, a Nők az idegösszeomlás szélén debütál a szegedi közönség előtt.

Barnák László beszélt arról is, hogy a korábban meghirdetett Jézus Krisztus Szupersztár (R.: Szirtes Tamás), Apáca show (R.: Szente Vajk) és West Side Story (R.: Alföldi Róbert) előadások továbbra is műsoron maradnak, illetve a Scapin furfangjai (R.: Herczeg T. Tamás) is várja majd az újszegedi színpad nézőit.

Kiemelt kép: Barnák László (Fotó: Várady Nikolett)