Az internet toxikus hatásait (összeesküvés elméletek, elmagányosodás, torzított valóságok) állítja reflektorfénybe a Tér12 Kulturális Egyesület új produkciója, a Párker Péter, avagy a legvidámabb redpill kontent. Az ősbemutató szövegkönyvét Hodászi Ádám írta, Viktor Balázs állítja színpadra Sipos Györggyel a címszerepben. A monodráma a Déryné Program hozzájárulásával jött létre, a Barangoló Előadás Műhelyben, a premiert november 19-én a Manyi – Kulturális Műhelyben tartják.

Főhősünknek, Párker Péternek a kisujjában van az internet. Ahogy mindannyian, naponta sok órát tölt rajta, hiszen ott igazi szuperhős is lehet. Pontosan ismeri az összeesküvés elméleteket is. Pontosan át is látja őket, de nagyon aggódik, mert úgy tapasztalja, hogy mások nem. Misszióba kezd hát, saját költségen, youtube csatornát indít és készül az első élő közönségtalálkozóra. A történet egy olyan embert mutat be, aki egy szerelmi csalódás és az internet káros hatásai miatt elszakad a családjától, barátaitól, felépít egy külön világot és abba menekül, ahelyett, hogy szembenézzen az egyszerű-bonyolult ténnyel, hogy nem kellett a választottjának.

A Párker Péter, avagy a legvidámabb redpill kontent a valóság és az általunk teremtett valóság viszonyát vizsgálja. Egy internettel szennyezett világot próbál sok nevetéssel és közös játékkal érthetőbb, élhetőbb hellyé tenni. „Már régóta foglalkoztat a youtube világa, ahogy a figyelem szerkezete átrendeződik. Régen a színház volt, ahol a legtöbb figyelem öszpontosult, ez aztán a mozi lett, utána a tévé, most az internet – emelte ki az író, Hodászi Ádám.

Az előadást a bemutatót követően további két alkalommal, november 23-án, valamint december 3-án lesz látható a MANYI – Kulturális műhelyben.

Kiemelt kép: Sipos György (Fotó: Érdi Róbert)